"tänk inte på tvätten älskling, den tar jag!"




Vi tvättar ïkväll, efter en resa blir det mycket tvätt. Så gick C iväg till en vän och jag lovade hämta upp sista tvätten när det var färdig. Sen glömde jag av det lite granna. ops! får skynda ner, men va fasen... det är ju kolsvart ute! Jag vill inte gå ut i det där mörkret!" (för att komma till våran tvättstuga behöver man gå ut på gården och in i grannhusets källare)

Så jag ringde C och sa att han får möta mej där nere sen för jag vågar inte ge mej ut och ner i den källaren i mörkret ensam.

Men så slog det mej... Hur har jag tänkt att jag ska kunna tvätta sen, när det s t ä n d i g a  mörkret biter i? när det blir november och kolsvart fyra månader framöver? Ska jag telepatisera upp tvätten till lägeheten kansk?!(åhh guud va skönt det hade varit förresten)

nää, ska man bo i detta land så finns det inte utrymme för någon mörkerrädsla. Man får helt enkelt riskera att bli våldtagen och nedstucken varje gång man hämtar tvätten!








Alcudia-rapport

Det är en jäkla gåta varför man bor i uschliga sverige när det finns varma och sköna platser, som alcudia!
Vi har haft en superskön veckan och rott om både oss själva och varandra. Det är så värdefullt att komma hemifrån ett slag! Här är några bilder, så vannsinnigt segt att ladda upp så resten får ni spana in på facebooken.





kudd-dilemma...


Mitt stora lilla problem just nu är min kudde, min tempurkudde. Jag älskar min kudde och alla andra kuddar är kassa! Jag kommer vakna upp stel i nacken varje morgon på mallorca, jag vet det! Men jag är ju inte dum, jag begriper ju att den inte går att packa ner... 
eller?!




Nu ska jag springa och köpa fem dosor snus åt C, sedan har vi alla försutsättningar för att få en fin & käleksfull semester tillsammans!

Puss på er

.




Det mesta är packat, sitter och laddar hem lite goa ljudböcker.
Livet känns sådär utomordentligt bra just nu! haft en mysig kväll med Hanna & Sofia och sett en välspelad & tänkvärd film, Revolutionary Road, Kate Winslet är out standing!

Min skalle har inte riktigt förståt att jag ska flyga flygplan imorgon och landa på ett soligt och spansktalande ställe. Att jag ska få känna solen mot min hud och höra medelhavets vågor skvalpa in mot stranden och
  "unna å götta mej" mest hela dagen! Hela veckan faktiskt!
uj, uj, livet är allt bra fint ibland :)




Undervackra karl



Jag är egentligen inte mycket för det där med amerikanska skådisar och så kallade hunkar. Jag tycker mest de slår sina fruar och kännar på tok för mycket pengar. Men den här killen.... DEN HÄR KILLEN, han är något verry, verry special. Han är så snygg att ögonen tåras på mej! Han är så snygg att jag lider med alla blinda människor som inte är förmögna att se honom!!

Min vän Hanna och henns kille påstår att de har var sitt Frikort. Ett Frikort innebär att man vid ett (och endast ett!) tillfälle får lov att vara med någon annan.  Denna andra person ska vara en förbestämd person och en person som i princip är omöjlig att komma intill, typ skådespelare eller artist. Men skulle man någon gång i sitt stå öga mot öga med denna personen så är det alltså fritt fram.

jag tror att Javier Bardem får bli mitt frikort...

Filmhösten 09


Ser ni goingen här ovan lägst till höger? Det är pärlan Johanna Strömberg! Jag och Johanna jobbar tillsammans i växeln om somrarna och det är hon som har peppat mej till att starta "Magen är glad..." och är min trognaste läsare.

Johanna medverkar i Ulf Malmros nya film Bröllopsfotografen som har premiär 16 oktober. Jag tror stenhårt på den här filmen.  "En sommar mer göran" kan slänga sig i väggen!

Klicka för att se trailern!

halleluja



Svenska folket jublar.

Mallorca, here we come!


 

Då var det bokat o klart! såååå underbart! Det blev Mallorca, Alcudia, på lördag.
Vi la till en extra peng och fick specifiserat fyrstjärnigt hotell, superfint!
Jag är väldigt glad att det blev Alcudia! Jag har varit där två gånger som barn och uttrycket "Rena Alcudia!" är ett väl ettablerat citat hos familjen Jonsson.



 




"Käringar & Snorungar, ur vägen om ni vill ha livet i behåll!"

Jag har världens raraste arbetskamrater! Med kort varsel, och efter att just kommit tillbaka från 4 veckors semester, så har jag fått lov att vara ledig nästa vecka.. tjooohoo! Det liksom sket sig med min och C gemensamma semester förra veckan men nu ska det bli av. Inget är bokat än, så om ni har en minut över kl 16 idag så kan ni gå till Krysset och se när jag kubbar förbi utav bara helvete.."MOT RESEBYRÅN!"!

.

ett litet stockholms-favo-fynd


all kärlek är vacker.



Vi var på kräftskiva i lördags, en väldigt trevlig sådan.
Men det händer något med min pojkvän varje gång den där rosa skjortan glider på...  han blir liksom, så väldigt kärleksfull, fast inte emot mej.




"Men Jossan, du har väl inte glömt att vi alltid fikar klockan två?"

Det är måndag den 17 augusti (trodde det var den 10:e hela förmiddagen) och jag är back in business! Fyra veckors semester är nu ett minne blott. Ska jag vara helt ärlig så är det lite skönt att vara tillbaka på jobbet. Det kändes helt okej att traska 100 meter sundsgata ned och kliva in i vårat tjusiga kommunhus igen. Jag har väldigt goa arbetskamrater och det är ta mej sjutton värt.  Men de undrade om jag var riktigt kry när jag hade glömt vilken tid vi alltid fikar... Jag fick badda mej lite i pannan för säkerhetsskull!

Så nu är det dags att komma in i rutiner igen. Laga lunchlåda, packa sportbag (hemska tanke), slåss om tvätt-tider och längta tills helgen...


Puss på er!


.

Titta va jag kan!


sorry Anna....

Nu är det bäst jag skärper mig och blir lite flitigare här på bloggen. Jag tänker inte minst på Anna. Min vän Anna som flyttat till Sockholm och inte fått ett enda recept sedan dess, hon måste vara utsvulten stackarn! så här anna, är ett smaskigt o superenkelt recept som nu kan fylla dina matlådor med.

Handla:
Ris
Benfria kotletter
Senap
1 Påse fryst bladspenat
Morötter
1 burk arla Skogssvampspanna


Laga:
Koka riset (en del ris, två delar vatten+lite salt)
Skiva kotletterna i strimlor och stek.
I med skogssvampspannan.
I med spenaten.
Låt puttra en liten stund. Krydda med senapen och lite svartpeppar.
Riv en morot och hepp! färdigt!


Puss på anna!


Lycka för 5-åring




spänning i min vardag


Det är något kusligt med stora, tunga, A-frankerade brev...



...


Den hade gjort sig så fint på min handled,
inte sant?

 

kulturkalas...

På fredag ska i allafall jag vara på plats! Då entrar Mia & Klara scenen... fina, roliga, kloka Mia & Klara!


Fredag 14 augusti kl:18.15 - Kungstorget, ses där!




puss på er

"Stockholm i mitt hjääääärta"

Åh va det är härligt att komma hemifrån ibland! jag och syster gjorde en tripp till huvudstadet i förra veckan. Man hade kunnat ta stockholm för en sydlig huvudstad, så hett som det var! Det riktigt luktade "utomlands" när vi klev ut (i våra foträta skor) från hotellet. 

Vi har gått vilse i centralaste stockholm,  tuvlyssnat på vräkiga stockholmare, sett tre kändisar, gjort alldelles för många shopping-fynd, vinkat till anders lundin, smygit runt på ikea-utställning, käkat jordgubbs-sockervadd, och spanat in sveriges garanterat snyggaste systembolag.


en rar hälsning..
 


vätskekontroll


lummiga skansen

"anders vi är här nu!"

har ni sett så flott!


"är magen glad - meckat" , saluhallen såklart!


RSS 2.0