semester tips:

Tacka vet jag sveriges radio. Man kan lätt gå in och ladda hem en massa spännande sommarpratare, så kan man lägga in dem på mp3:n och lyssna när man vill. Jag har plöjt igenom ett par tre stycken de senaste dagarna. Rekomenderar varmt Cecilia Frode, Ola Salo, Nour El-refai.

Här hittar du dem:http://www.sr.se/sida/default.aspx?programid=3421



finns det något ord som klingar så fint som ordet...

...semester? Jag älskar att säga det ordet, semester, semester, semester! Och det är det jag håller på med just nu, har semester, lyckos mej.

Jag har varit ute i Kärlingesund hos mormor och morfar. Det finns få platser som jag mår så bra av. Jag mår så gott av att vara där. Inte bara för att man blir uppassad med god mat o fika stup i kvarten, utan för att jag känner mej så hemma där. Det är så lugnt o skönt. Där finns inget internet, på tv:n får man hålla tillgodo med kanal 1 och 2 (4:an om man har tur) och där finns igen video. Att göra "ingeting" är helt okej.

En teori varför jag har ett så starkt band till stugan är att det är det ändå stället som vi har kvar där jag har vuxit upp som barn. Som liten så bodde vi på några olika adresser och i mitt andrahem, mormor o morfar hus på Vimpellgatan, bor det också en ny familj. Jag har trivts jättebra i de husen vi bott i, lekvänliga trädgårdar och nära till kompisar. Men det är något särskilt med att gå samma stig ner till sjön som man gjorde när man va liten, plocka hallon från samma buskar, sova i samma laka. Jag är väldigt tacksam att jag har ett sådant ställe som jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på. Ett ställe som jag kan längta till så att det värker i mej när vintermörkret är sådär ihärdigt att man tror att ljuset aldrig ska hitta tillbaka.











Idag är jag hemma i stan igen. Imorgon är det bröllopp och det ska bli så kul!

Nu ska jag gå och köpa rödvin och comped plåster.

Puss på er!

Godmorgon




Har just kastat i mej frukost. jag kommer på mej själv att jag inte ens kände vad smörgåsen smakade. Jag skulle likväl kunna käka en näve flis till frukost eftersom det ändå går så fort och jag aldrig tar mej tid att känna efter vad det smakar. konstigt, jag som annars är för livets goda har så svårt att njuta av en frukost. Sanningen är väl att jag tycker det är rätt gott att sova också, du får frullen gå undan. nåja.

Annars började jag min dag med att smörja in mina ömmande benhinnor i tigerbalsam.  När jag ändå hade lite kladd på fingret passade jag på att klia mej i ögat, ajaj! inte alls skönt!

Jag ska köra igång och packa lite här nu för idag bär det var till sommarstugan och vidare till Lysekil ikväll för att spana in MoneyBrother på Havsbadet. Det blir grejer det!

kramar från Jossan Enöga

Moneybrother-Anders tar igen sig på min brygga.


här är bryggan:

Semester, here I Come!

fem och en halv timmes jobb kvar, sedan är jag fri, i fyra veckor! med betalt... det känns nästan ofärskämt fint.

Min väckarklocka tycktes ha gått på semester redan igår, i ren protest vägrade den ringa idag. Jag vaknade lagom sent och fick kuta till jobbet.

Och nu kurrar min magen så det hörs ut till mina kollegor. Den ska strax få föda...

Hejdå arbetsplats!


Och som ni ser så väntar en stor varm sol på där ute, tjooho!


puss på er!


Rutan rockar loss!



Klicka på bilden! jag skyller på att jag fortfarnande är blogg-nybörjare, ni får vricka nacken lite...

syskon-mys



Jag fick en ordentlig småsyskon-längtan igår så jag gick hem till dem igår och myste lite. Anna slängde ihop en minst sagt smakrik thaihryta. "Cayennepper är så likt chillipulver till färgen..."  Det blev en riktig genomkörare vill jag lova!
Och jag hade spanat in ett recept på en hallonpanacottapaj. receptet finns på: www.tasteline.com/Recept/Hallonpannacottapaj

kram på er!



helgen...





jag har en vän...

...hon heter Anna. Anna är härlig och duktig på många saker. Men en sak tycker hon är svår. Hon har svårt o komma på vad hon ska laga för mat. "A det blir ju spagetti o köttförssås, eller en pizza. I bästa fall käkar vi hos chriostoffers föräldrar".

Därför tänkte jag såhär att jag ska tillägna anna de recepten som ja kommer upp med här på bloggen. Jag är ingen stjärnkock själv, men jag har åtminstånde intresset.

Så här Anna, kommer första receptet!

Italiens korvsallad

ett paket tjocka korvar (gärna lite kryddiga och gärna de med hög kötthalt)
pasta, typ Penne (snabbmackaroner funkar inte!)
1pkt. bacon
rucolla
körsbärstomater
gurka
rödlök
soltorkade tomater
fetaost
1pkt. Knorrs Grekiska salladsdressing (står på hur du blandar den)

Koka pastan och låt den kallna, Stek korven och baconen. Låt de rinna av sig på lite papper. Hacka grönsakerna och blanda sedan allt tillsammans.

Pestokräm:
3msk Cream fraich
1mask pesto




watch out for the pool!

Kolla in:http://www.expressen.se/Nyheter/1.1635378/stammer-hotellet-for-dotterns-graviditet

Dottern har varit på semester och mamman hävdar att hon blivit gravid efter en simtur i poolen.
Nu stämmer hon hotellet.


Snacka om förnekelse.


Hej!

...och välkommna! Nu vill jag också vara med och blogga! Jag vill också dela med mej av mina tankar och kuligheter.

Det blir ingen fashionblogg - för sånt kan jag inte
ingen matblogg heller - ävom om jag tror att jag kan
och knappast någon mammablogg - svårt utan kids

Det blir troligtvis lite mix av sånt jag gillar och sånt som kommer upp i mitt lilla huvud.

Mycket nöje!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0