Underbara dröm


Ni som känner mej eller följt mej på bloggen vet att det där med disk, det är inte riktigt min grej.
Nu har min diskfobi tagit nya dimensioner. Jag drömmer om disk, om en diskmaskin närmare bestämt!

Jag drömmer om hur jag gladerligen stoppar maskinen full med smutsig disk, sedan sitter jag ner och väntar, pling!, maskinen är klar och med ett lyckligt leende plockar jag ur den. Jag drömmer om olika diskprogram, vilket jag ska välja för det optimala resultatet. Jag drömmer om hur jag förprogramerar maskinen så att den startar precis när jag vill och är klar när jag vill.

Det är andra gången denna veckan jag har den här drömmen! Inatt var den så verklig att jag var helt säker på att det stod en diskmaskin i mitt kök när jag vaknade. Jag kan fortfarande se den framför mej, blank, skinande ren, tystgående med touchknappar, exakt som jag vill ha den!





Den här fröken..


...ska jag se efter imorgon kväll.
Det blir mys!

 


091029


Så var det torsdag kväll och man undrar i vanlig ordning var veckan tog vägen!

Igår var det i allafall Lill-Lördag, så mycket vet jag!
Vi gjorde ett undantag denna onsdag och bjöd med ev. respektive och så gick vi och såg This is it med Michael Jackson. Jag är inget stort fan av MJ mer än att jag diggar hans hits, däremot kan man ju inte låta bli att fascineras av hans makalösa historia. Denna stora artist i denna lilla, späda, förstörda body. 
Det är sorligt det som hänt honom, men kanske ännu sorgligare är att det aldrig hann bli några konserter i London. För det säger jag, det hade med all säkerhet varit den mest spektakulära konsert som någonsin genomförts i modern tid! 
Jag tycker synd om alla som planerade att gå och se honom i London,
en sista gång.




 


En annan god vän




Jag var bjuden hem till min gode vän Per Moberg igår. Han är allt en tjyvens redig karl! Han bjöd mej på rimmat sidfläsk med potatis & löksås. Till efterrätt fick jag chokladtårta. Allt smakade fantastiskt gott, som vanligt när Per lagar mat!



Kämparnas konung

Jag är välsignad men många fina vänner, en av dem är Charlotte. Detta inlägget tänkte jag tilläggna henne.
Charlotte kämpar med sina läkarstudier i Ungern och den här hösten är kanske den jobbigaste perioden under hela utbildningen.

Charlotte, jag är så stolt över dej så du kan inte fatta! Vi här hemma begriper nog inte riktigt hur hårt du kämpar för att uppfylla din högsta dröm. Även om det känns oförskämt tungt och kämpigt just nu så vet jag att du grejar det här! Du kommer bli en stålande läkare, det är jag övertygad om.

Puss på dej!




En eftersmak av sommaren



Jag fick lite smått panik när jag gick hem från jobbet idag och det var rena natta ute! Så nu har jag vägt upp min mörker-ågren med en somrig middag. Och enkelt ska det vara, no tjafs! Detta receptet har jag tjuvat från ica.se, men jag göttar till den lite extra med parmesanost.

Ljummen pastasallad med varmrökt lax

Receptet hittar ni här!
 
  

Spanar på Tinas Cookalong och hennes gäst Victoria Silvstedt. Victoria lyckas verkligen leva upp till sin IQ-befriade image, "Oh laLAA!"


Säger någon cocostopp en gång till....


sundsgatan, 22:30
C säger: Älskling vill du ha lite glass?
Jag: Nä tack det är bra, jag har borstat tänderna.

en stund senare.

C säger: Jossan en cocostopp kanske?
Jag: Va? Nää jag har borstat tänderna! Tack. (sa jag inte det just?)

ytterligare en stund senare.

C: Älskling det finns lite pizzasallad kvar om du vill ha?!
Jag: TACK men som jag sa.. JAG HAR BORSTAT TÄNDERNA!!!




Imorgon är det måndag och nya tag,
klyschigt som fan, jag vet.

Det bästa är att Lill-lördag bara är tre dagar bort! Då går vi eventuellt och ser biopremiären av M. Jackssons skow.
Imorgon måste vi banne mej åka och handla! Jag är trött på att käka tacorester och försöker någon tvinga på mej en cocostopp till så är jag rädd att jag gör något ofint.

Tack för helgen!


Oktobersöndag



Det har hänt lite av varje sedan sist. I fredags var jag, fröken K och elin på musikal. Våran fina goa Ida som vi lärde känna när vi spelade Fame-musikalen hade huvudroll och var strålande. Hela musikalen var över alla mina förväntningar! Kul!

Sedan igår gjorde jag, tillsammans med 47 000 andra, Högskoleprovet. Det var nästan som att vara tillbaka på onsjöskolan för på var och varannan rad satt en gammal skolkamrat, lustigt. Provet gick ungefär som jag förväntat mej, det var svårt, väldigt stressigt och lite roligt samtidigt. Resultat blev helt okej för att vara första-gångs-skrivare, jag är nöjd! 

På kvällen fylldes våran soffa med gott sällskap, vi drack bärs och käkade cocostoppar (som man för övrigt endast äter en gång om året, på oktobersmarknaden). Senare gick vi ut och dansade, det blev en hemskt trevlig kväll!





EnchilladasTajm!


Det är konstigt hur vissa dagar på jobbet kan kännas så fruktansvärt långa! Idag var en sådan dag. Dagen har inte varit tråkigt på något sätt, tvärtom har vi skrattat mest hela eftermiddagen, men klockan tycktes aldrig vilja slå fem! Jag tror klockorna i kommunhuset spökar med mej ibland.

Nu är jag hemma hur som helst och jag ska strax sätta mej med Högskoleprovsplugget.
Kan ni begripa att jag betalar hundratals kronor för at få gå upp tidigt på lördag morgon, gå till den lokalen som annars är min arbetsplats och skriva ett prov som tar HELA dagen. Det är ju totalt vansinne! 

Nu till det som gör magen glad,
Anna! Här kommer veckans recept:

Jossans feta enchilladas
(feta som i fräcka, inte tjocka)

Handla:
Mjuka tacobröd
Köttfärs
tackokrydda
kidneybönor
gullök
paprika
sallad
gurka
riven ost 
gräddfil
Knorrs vitlöksmix

Gör såhär:
Sätt på ungen på 150 grader. Fräs gullöken och i med färsen. I med tacokryddan och sist bönorna och paprikan(skuren i bitar). 
Smöj en regäl form. Lägg en klick av färsgojan i varje bröd och rulla ihop. Strö lite ost på. In i ungen i ca 10 min.
Tips! Vrid ungen till "Grill" de sista minutrarna så får dolmarna en fin färg också!
Hacka grönsakerna och blanda kryddmixen med gräddfilen.
Klart!

 
 


Se så fin!


Jag fick en födelsedagspresent i efterskott av fröken Karlsson och Hanna här om dagen. Visst är den fin! Jag tycker jättemycket om den, tack snälla!


Min tyngsta last just nu...


...ser ut på följade vis:


"Bjällerklang!"


Jag har varit så sjukt jul-sugen de sista dagarna! Glöggen står i skafferiet, en flaska julmust har jag i kylen och nu kom jag på mej själv med att söka på julmusik på Youtube!

Jag måste nog ta och lugna ner mej en smula.
Antar att de är den mörka årstiden som väcker denna längtan i mej. Sedan är det annorlunda när man har sitt eget hem och någon att dela det med. Jag längtar efter att få utsmycka lägenheten med julprylar jag köpte förra året på mellandagsrean. Vi ska ha en riktig fet gran i år! Och vi ska laga egen julmat! Jag vill skriva present-rim, lacka packet och stöpa ljus! Jag vill griljera en skinka FOR GOD'S SAKE!!  

Se, nu är jag där igen... hopplöst.


Gör er själva en tjänst och se detta klippet.

A women's gotta do what a women's gotta do...


... som att skruva upp nyckelskåp.


Detta fina skåp fick jag av min morfar när jag fyllde år. Han har själv gjort det,
skicklig or what?!


Hur jag får mat på bordet


Läsare Sara skrev och undrade vad jag jobbar med.
Svaret på den frågan är att jag är anställd som växeltelefonist på Vänersborgs kommun.


Här ser ni mej på jobbet (bilden tagen förra året tror jag).



19 oktober


"Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?!
Nej det är ingen vanlig dag för det är Ullas födelsedag,
HURRA, HURRA, HURRA!"

Jättegrattis till min fina, goa lillasyster Julia som blir 19 år idag.
Puss på dej! Ses ikväll.




Annars då? Jo, det är en rätt skaplig måndag tycker jag. Det har framför allt varit en jättebra helg! Kalaset hos Elin i lördags var jättelyckat! Hon hade gjort så fint och mysigt mitt egna lilla kalasproffs. Både Elin och Lisa har lagt ut massa härliga bilder, spana in.
Igår käkade jag söndagsmiddag hos pappi och myste med kidsen. Jag drog ut de små liven i höstsolen. Vi grävde i gruset och lekte Tjuv & Polis i pappis skåpbil.


Tillfreds med livet




En färsk prilla
Aftonbladets maffiaspecial
Lite smågodis
En kopp kaffe

C:s morgon kunde inte börjat bättre.

Vi hade väldigt trevligt igår! Först var vi på after work med C:s päron och vänner till dem. Pappa & Anna kikade sedan förbi och gjorde oss sällskap. Efter det gick vi alla (utom P&A som hade sjuka barn) till teatern och såg genrepet av "Titta inte i påsen". Jag är annars måtligt intresserad av den där Slå-i-dörrar-humorn, men vi fick oss många härliga skratt.

Idag är det inflyttningskalas som står på schemat! Vi ska fira Elin och henns fina (första hands)lya i Göteborg. Så nu ska jag kuta ner på soliga stan och möta upp Hanna för festbestyr.

Puss på er! 


Längtar!




Mitt älskade, underbara, fina Melodifestivalen! Nu är de 27 bidragen klara, dock inte artisterna. Jag är väldigt sugen på att åka till Stockholm nästa år och se finalen på plats, det är ju trots allt året höjdpunkt :) Jag bara hoppas att inte Petre Mede leder programmet nästa år, jag tycker hon är oproffsig och elak.


om min kärlek till Melodifestivalen...
Ändå sedan jag var liten har jag varit förtjust i Melodifestivalen.Detta sprakande, glittrande spektakel som sätter Landet-Lagom i gungning under ett par månader om året! Jag försöker se en deltävling på plats varje år. Jag älskar att plötsligt är det helt okej att dra på sej en osmaklig paljettklänningen, vira in sej i fjäderboan och sörpla i sej billig skumpa!
Sedan kan väl kvalitén på de olika bidragen diskuteras, jag vet, men det är liksom så det ska vara. Och vare sig man gillar jippot eller inte så har ALLA en åsikt. Jag tycker det är helt underbart! Det finns inga människor som är så fulla av kärlek & glädje som schlager-fansen.
I LOVE IT!


Årets charmigaste film

Har inte berättat om premiärvisningen av filmen igår ju. Å jo visst blev det skumpa och även en gnutta kändisvarning! Jättekul! Jag hoppades så att Johanna skulle vara där och till min stora glädje var hon det, så härligt att se henne! Och filmen sedan, det var verkligen heeelt underbar. Efter all Millenium-hysteri med Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden, så tycker jag verkligen att ni ska gå och se denna varma och otroligt underhållande film. Bästa svenska komedi på väldigt länge! En sommar med Göran, kan slänga sig i väggen! HÅRT! Denna film har klass.
Se den!


091014 Lill-Lördag


Det är onsdag och därmed lill-lördag såklart! Och idag stod Music Quiz på tapeten. Vi började med gott att äta och dricka. Sedan drog tävlingen igång och ja, vi kände att vi hade marginalerna på våran sida denna kväll. Stolta gick vi senare ifrån lokalen med ett värdigt Hederspris i våran hand, tjohoo!








Tack för ikväll flickorna mina 


Jag ska på premiär!


Hallå eller! Jag fick just erbjudande om att följa med på premiärvisning av "Bröllopsfotografen". Den har jag ju planerat att se hur som helst eftersom min vän Johanna medverkar i filmen. Nu får jag gå och se den före er andra OCH mingla med skådisarna innan, plutta er :)


lugnet


Jag var på jobbet tidigt idag. Jag är ju annars högst förtjust i att sova på mornarna, men när jag väl är här på plats så tycker jag om den tidiga morgonen. Det är skönt att vara här medan det fortfarnade är lugnt och stilla på kömmunhuset. Snart drar här igång och blir ett herrans liv och ett fasligt spring!
Men än är det lugnt,
skönt.


Måndag på Sundsgatan


Då var måndagen avklarad, swisch sa det!
 
Ungefär såhär är planen för kommande dagar:
tisdag: tvätt-tid, alltså tvätta tills nävarna blööör.
onsdag: Mot erikshjälpen för fyndjakt, följt av Lilllördag med music quiz på TG
Torsdag: Träning + plugga inför Högskoleprovet
Fredag: After work och Teaterföreställning med Cs päron
Lördag: Mot Götet för inflyttningsfest!  
Söndag: Presentjakt och vila

Nu har vi käkat och ska ut på en snabb promenix i kylan.



En sak jag gillar skarpt med ICA Maxi är att man vid självscaningen kan skriva ut små recept, perfekt om man har idétorka och ska handla middag.

Morotstzatziki med färsk timjan


Har ni sett någon se så sorgsen ut när den diskar?

C klagar på att jag låter kranen rinna medan jag diskar.
"-Tänk på miljö." säger han.
"-Jag skiter väl i miljön!!!" vrålar jag.

Fast det gör jag ju inte, skiter i miljön alltså. Men om det kan underlätta en smula när jag gör det som jag tycker är absolut tråkigast, då måste man väl ändå få någon form av dispans.


Igår unnade jag mej...


...ett armband jag spanat in länge.
Är det inte läckert så säg.


Smarrigt värre!


Nu gör inte denna bilden riktigt rättvisa av själva motivet men jag hoppas att ni ser ändå.

Jag har en arbetskamrat som visat fantastiska färdigheter vad gäller godsaker. Dessa mumsiga cupcakes bjöd hon på i veckan. De var så fina att jag knappt kunde med att sätta tänderna i dem...
SKOJA!!


10 oktober


Eftersom jag vägrar få ett "-Tyvärr, slut!" i fejan så hängde jag på låset till Bolaget i morses. Och nu står den hemma hos mej.
Nu ska jag kila på lördagsfika med flickorna, sedan bär det av mot fina västkusten.


Kvällens...




Räkpanelen


Kvällen började med en svettig timmas spinning. Varför det ska vara så tungt att släpa sig dit är svårt att förstå när passet är slut och hela min kropp fylls av massa goa ämnen. Endorfiner på burk någon?

Imorgon åker vi ut till Lysekil och käkar hummer, det ska bli smaskens! Men innan det är dagens mission att inhandla några flaskor av årets glögg, jag har en känsla av att den blir en höjdare i år!

Puss på er och ha en fin helg


Jag vill slå ett slag för...


...Erik Lallerstedt! Denna knubbiga lilla gormé har skapat den mest fantastiska färdiga såsen, Chillibean!
Ni kan inte förstå hur god den är, den måste smakas.


the artist


Min pojkvän har börjat lämna efter sig små konstverk, se själva.


"Prilla på pärlplatta"



"Tuggummi-kub på damtidning"


Är man fashion så är man


Jag hade en lite speciell dröm i natt. Jag drömde att jag skulle och träna. När jag skulle packa upp mina träningskläder och ta på mej upptäcker jag att jag glömt en överdel. Attans! Där stod jag endast iklädd ett par träninsbyxor och ett par skor... suck,  jag vill ju inte gärna packa ihop och gå hem igen. Då kläcker jag det fantastiska idén. Jag drar självklart upp mina byxor (högt upp!) så att de täcker även överkroppen! Strålande smart ju!! Gladerligen skuttar jag ut ur omklädningsrummet och ansluter till step-passet men världens "camel toe" och alldeles för korta byxben. Varje gång jag lyfter armarna till skyn skuttar bröna ur, men det bekymrar mej inte det minsta.

Idag när jag rutinmässigt surfar runt på de bloggar jag brukar följa upptäcker jag på Ebba von Sydows blogg något märkligt. "Triss i byxdress" heter inlägget och där är tre kändisar i en mundering slående likt den jag haft på mej i drömmen i natt. Det är sjukt va rätt man är asså!



Klicka på bilden!


Har ni smakat?!



ååå! Jag får panik när jag smakat något gott och så är det förbannat "Limited edition".
Varför ska goa grejer bara få finnas en begränsad tid?!


Det är ett hårt liv.



Storfrämmande



Inga, min bästa vännina har varit här ikväll.

"-Vad vill du ha å äta då? Vad är det godaste du vet?"
"-Fiskbullar, makaroner,med ketchup och en klick gräddfil!!"

Så fick det bli...




om du undrar hur stor en krabb-bäbis är, se ovan:


Diskterapin - del 1



Som jag redogjort tidigare är jag inget fan av att diska. Det är väl ingen som gillar att diska men jag mår psykiskt dåligt av att diska, på riktigt. Jag kan ta omvägar hem om jag vet att det är min tur att ta disken!

Men! Jag jobbar på det! Och en metod som jag har märk funkar bra på mej är mutor.

Så detta goda ska jag mumsa i mej nu när disken är borta.



"är magen glad, så är människan glad!"


Mer korv åt folket!



Anna! Nu var det längesedan! Jag har lovat att jag ska bli bättre på de enkla middagstipsen.
Nu blir det Korvstroganoff!!

Handla:
Falukorv
Gullök
vitlök
krossade tomater
matlagningsgrädde
Tomat puré
ketchup
fryst basilika
en klick senap
soya
maizenamjöl
salt och peppar

Görs såhär:
Fräs löken
Skär korven i stavar och släng i.
I med resten och smaka av med kyddorna.

Koka ris.

Enkelt, billigt och smarrigt!




Lite glamor och en krossad bilruta



Åååh det var så kul i fredags! Jag vill bara göra det igen och igen! Är man obotligt scen-kåt så är man. Allt gick väldigt bra och vi fick många värmande ord efter showen. Efteråt gick vi brudar (i dubbel bemärkelse) ut en sväng och avrundade kvällen med ett glas vin. Sedan var vi heeeelt slut. 

Men glamoren blev inte särskilt långvarig. Idag skjussa jag C för att hämta bilen som stod i Trollhättan. Där stod den med krossad ruta och sönderpillat tänningslås. Det var ju en tröst att den stod kvar i allafall och inget av värde fanns i den, men fan va onödigt!

Tänk vilken värdelös tjuv! Först vara tjuv, det är ju ingen titel att stoltsera med direkt, men att sedan vara en dålig tjuv! Det måste ju kännas om möjligt ännu värre.

jaja, här är i allfall lite bättre bilder på brudarna.

Imorgon är det ny vecka och nya tag(!). Här ska tränas och här ska pluggas inför högskoleprov. Banne mej!




Modevisningen!



kl 10:00 - På plats i salongen


Ida börjar dagen i huven med kaffe och liter skvaller


Emelie sjunger upp!


Miranda går loss på Angela och "skapar"


back stage


Första bytet, balklänning



och finalen - Brudnummret!


Sedan dog min kamera, så lägligt! Men de andra tjejerna har massa mer, så håll ut!


Godmorgon Fredag!


Sovit ut och ätit frukost i godan ro, så skööönt.
Packat och snyggat mej.
Ikväll blir det show! Då är det modevisning på teatern för "Kvinnlig Kvalité".
Hoppas vi ses där! Jag lovar att det blir en jättebra schow i år!



Funderingar kring vardagen och stress


Jag tror bestämt man kan träna upp sin stress-tröskel. Jag tänker bara på hur min vardag såg ut under gymnasietiden; 07:20 gick bussen mot Uddevalla. Det var ofta sena kvällar med rep inför teateruppsättningar. På det hade vi rep inför Fame Musikalen (varje helg och gärna någon dag i veckan) Samtidigt tog jag körkort, jobbade extra, bodde på två olika ställen och var ute busa på kvällarna, gärna flera gånger i veckan.

Nu, idag, kan jag bli smått stressad bara jag har ett par saker som ska fixas efter jobbet. Så nog vänjer man sig snabbt vid ett lugnt tempo, det kan jag lova.

Jag gillar iof sig när det händer grejer, jag tror det är bra för hjärnkontoret att få planera, pussla och fixa lite.

Ni som har barn och läser detta (jag vet att ni är några styckna), ni tänker bergis: "åjo vänta du flicka lilla, rätt som det är har du en skrikig unge i ena näven, matkassar i den andra och en molande huvudvärk som aldrig tycks släppa. Du ska minsann få se!"

Men jag vägrar skämmas över att jag har det lite lugnt och gött i mitt liv just nu! Jag vet att det kommer komma tider där sovmorgon är ett minne blott och så kallad "Egen tid" är rena skämtet.

Men än så länge sover jag gott om söndagsmornarna, dricker rödvin mitt i veckan, låter disken stå och lägger alldeles för mycket pengar på skor och salongbesök, SÅ DET SÅ!




RSS 2.0